IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
09:25 | 29 септември 2020
Обновен: 02:55 | 17 април 2024

Ходи пеша! Речта на Цвета Караянчева отприщи вълна от реакции

Освен за думите тя получава критики и за тона на говорене

По материала работи: Ставри Таргов
Ходи пеша! Речта на Цвета Караянчева отприщи вълна от реакции

Вълна от реакции след речта на Цвета Караянчева пред актива на партията в Лом. В нея председателя на Народното събрание посъветва хората, които не харесват пътищата и метрото, направени от правителството на ГЕРБ - да ходят пеш.

 

В един от най-бедните региони в страната Цвета Караянчева отправи остри послания към критиците на правителството.


"Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: Ама те не стават. Ми що не ги направихте вие, като не стават, бе? Що не ги направихте, а сега критикувате? Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, ходи пеша! Това е положението.

 

И затова няма да подадем оставка. Защото сме отговорни по това, което правим", заяви тя.

 

Думите на председателя на Народното събрание, изречени пред активисти на ГЕРБ, предизвикаха вълна от възмущение в социалните мрежи. Според музиканта и журналист Венци Мицов поведението на областния координатор на ГЕРБ в Кърджали е недопустимо.

 

Освен за думите Караянчева получава критики и за тона на говорене. Според политолога Стойчо Стойчев обаче агресивното говорене е световна тенденция, а целта е политиците да се приближат максимално до хората.

 

И допълва, че за Караянчева е трудно да изпъкне на политическата сцена при двама силно изразени лидери като Бойко Борисов и Румен Радев.

 

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна