IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
14:41 | 15 октомври 2020
Обновен: 15:46 | 19 април 2024

Цвета Караянчева остава шеф на парламента

Тя събра 126 гласа на ГЕРБ, "Обединени патриоти", "Воля" и 3-ма независими

По материала работи: Ставри Таргов
Цвета Караянчева остава шеф на парламента

Искането на БСП и ДПС за предсрочното освобождаване на Цвета Караянчева от поста председател на Народното събрание беше отхвърлено със 126 гласа на ГЕРБ, "Обединени патриоти", "Воля" и 3-ма независими.

 

В изказването си от трибуната на парламента Караянчева отхвърли с контрамотиви мотивите на вносителите.

 

Тя отдели специално място на разпространения запис с глас, наподобяващ гласа на премиера, в който се засяга нейното име, като изрази мнение, че автентичността на записа не е доказан и, че премиерът категорично отрича да е изричал подобни обиди по неин адрес.

 

Цвета Караянчева изтъкна в словото си, че коалицията БСП и ДПС отново е излязла на светло и нарече "синхронизирана атака" искането за нейната оставка:

 

"И свенливо се заобикалят по кулоарите и брифингите си уж всеки е сам за себе си и просто случайно са заедно. Уважаеми колеги, не съм безгрешна, никога не съм твърдяла това.

 

Не се прикривайте зад фалшив морал и още по-фалшиви скрупули. Целта ви не съм аз, нито поста председател на Народното събрание. Вашата цел е свалянето на законно избраната и публично сключена управляваща коалиция от властта.

 

Забравяте обаче, че тази власт е спечелена на избори с вота на българските граждани, не с метежи и преврат, не с пазарлъци и принуда. Моята чест не е функция на вашата оценка".

 

В пленарната зала на Народното събрание повече от три часа депутатите разискваха внесеното искане от БСП и ДПС за предсрочното освобождаване на Цвета Караянчева като председател на парламента, съобщи БНР.
 

Коментари

Новини Варна