IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:44 | 27 март 2020
Обновен: 16:41 | 17 април 2024

МРРБ отпуска 40,4 млн.лв. за борба с кронавируса

Здравното министерство може да кандидатства до 3 април за средствата

По материала работи: Борис Проданов
МРРБ отпуска 40,4 млн.лв. за борба с кронавируса

Благодарение на добрата ни координация и активна мобилизация, в условията на извънредно положение, членовете на Комитета за наблюдение на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. одобриха да разпределим 40,4 млн.лв. от ресурса на програмата за мерки за борба с кронавируса- COVID 19. Това обяви зам.-министърът на Регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.
 

Здравното министерство може да кандидатства до 3 април за средствата, а те са за болнично оборудване, лекарства, консумативи, въвеждане на е-здравни услуги и др.
 

Основната цел е да се подобри капацитетът на системата на здравеопазването в условията на глобалната пандемична криза чрез инвестиции в продукти и услуги. Ползите от осъществяването на инвестиции ще бъдат за всички граждани на цялата територия на Република България, като на населението се осигури възможност за достъп до медицинска грижа в условията на криза.
 

Продължаваме заедно да търсим най-добрите решения, за да може да гарантираме по-голяма сигурност за населението, за нашите близки, приятели, колеги. Убедена съм, че ще така ще посрещнем предизвикателствата пред нас много по-подготвени и силни, а след като минем през това изпитание,ще имаме още по- модерна система на здравеопазване, в която ще имаме още по-голямо доверие и надежда!, каза Николова. 

 

Коментари

Новини Варна