IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
11:46 | 27 март 2020
Обновен: 06:06 | 21 април 2024

Пътници се оплакаха, че са пътували в претъпкан автобус за Пловдив

Причина за навалицата е станал разреденият график по линията

По материала работи: Борис Проданов
Пътници се оплакаха, че са пътували в претъпкан автобус за Пловдив

Пътници се оплакаха, че са пътували в претъпкан автобус по линията Куклен-Пловдив. Те сами съобщават за нарушението. Причина за навалицата е станал разреденият график по линията. Местните хора използват обществен транспорт до Пловдив сутрин и вечер. Полицията и здравните власти са уведомени за нарушението. 
 

 

"Преди два дни получихме сигнал за това от граждани. Сигнализирахме веднага РЗИ, МВР и областната управа. От снимката е видимо, че автобусът е малък и не е подходящ за тези часове, защото не може да се спазват в него отстоянията, които е необходимо да има между гражданите", заяви кметът на Община Куклен Мария Белчева в ефира на Нова ТВ.
 

 

"Грешката действително е на колегите. За сряда приходите от продажба на билети са 125 лв. Има и 33 карти, което прави около 200 лв. приходи за деня. Пробегът за 16 редуцирани курса е около 1 000 км. Себестойността на услугата е около 1 200 лв. Т.е. има 1 000 лв. загуба. Всички се стремим да намалим тези загуби. Колегите не са доогледали нещата и са пуснали малък автобус", каза инж. Веселин Дошков, който е собственик на автобусна фирма.
 

 

"Още от първия ден на възникналата криза областният управител Дани Каназирева ясно каза, че в пиковите часове трябва автобусите да са с нормални графици и да са големи, за да няма струпване на хора. В последващите дни тя също алармира това да бъде спазвано", категоричен е инж. Димитър Керин, който е зам.-областен управител на област Пловдив.
 

 

"Да, грешката е и на шофьора. Не би следвало да допуска повече хора от нормалното. Не можем да оценим реално ситуацията кога ще има струпване на хора и кога – не. Въпросът обаче е кой покрива загубите ни", посочи инж. Веселин Дошков.

dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна