IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
17:29 | 3 април 2020
Обновен: 12:12 | 24 април 2024

Депутатите замразяват заплатите си

Ще бъде разгледан Проект на решение за спиране на преизчисляването на основното месечно възнаграждение на народните представители

По материала работи: Борис Проданов
Депутатите замразяват заплатите си

Депутатите ще гласуват да се откажат от увеличението на заплатите си. На извънредно заседание в понеделник ще бъде разгледан Проект на решение за спиране на преизчисляването на основното месечно възнаграждение на народните представители.
 

Предложението е на група представители от ГЕРБ. То идва след призива и на премиера Бойко Борисов и след негативни коментари от гражданите, че на фона на коронавируса и икономическата криза депутатите ще взимат по-големи заплати.
 

"Считано от 1 април 2020 г. за срока до отмяна на извънредното положение от 13 март 2020 г., не се преизчисляват месечните възнаграждения на народните представители съобразно средномесечната работна заплата за последния месец от предходното тримесечие, ако така определеното месечно възнаграждение е по-високо от полученото възнаграждение за месец декември 2019 г.", гласи проектът.

novini.bg

 

Извънредното положение до 13 май или до 30 април?

 

 

 

Коментари

Новини Варна