IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
16:11 | 9 април 2020
Обновен: 09:48 | 3 март 2024

Управител на аптека върти схеми с маски във Тутракан

Фармацевтът представил фактура със задна дата

По материала работи: Борис Проданов
Управител на аптека върти схеми с маски във Тутракан

Управител на аптека върти схеми с маски в Тутракан. Това стана ясно след като на 17 март тази година няколко граждани на Тутракан подали сигнал, че управителят на местна аптека им продал маски за индивидуална защита по 6 лева за бройка и то без да им издава касов бон.

 

Извършена била проверка от служители на РУ на МВР в Тутракан, която установила, че аптекарят продава предпазните маски за лична защита на цена доста над установената за страната за този вид и модел. Фармацевтът представил фактура за тези маски със задна дата.

 

Срещу мъжа е заведено досъдебно производство заради спекула с предпазни маски, съобщи Районната прокуратура Варна.

 

Прокуратурата припомня, че текстът в закона ангажира наказателната отговорност на всеки, който продаде стока на цена над определената. Изменението в този текст на Наказателния кодекс е в сила от 24 март тази година и ще бъде в сила до отмяна на извънредното положение. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 5000 до 10 000 лева.

 

Коментари

Новини Варна