IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
12:15 | 20 май 2020
Обновен: 20:22 | 16 април 2024

Ученички намериха плик с пари и го предадоха

Полицията издирила собственичката на сумата

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Dnes.bg

Ученички от Попово са намерили плик с пари, който предали в полицията.

 

Двете момичета са получили благодарствени грамоти от ръководството на Районното управление, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище, предаде "ДНЕС.bg".

 

На 18 май следобед седмокласничката в ОУ "Л. Каравелов" Татяна Стоянова и осмокласничката в Профилираната гимназия "Хр. Ботев" Виктория Борисова забелязали на градския площад паднал найлонов плик с 290 лв.

 

Не се поколебали нито за миг в решението си веднага да тръгнат за полицията. По-късно е установен и собственикът на изгубения плик.

 

Момичетата са били приети от началника на управлението гл. инсп. Ивелин Христов и от началника на група "Охранителна полиция" ст. инсп. Стефан Стефанов. Връчени са им благодарствени грамоти от името на ръководството на ОД на МВР.

 

"Първо си помислихме, че това може да е пенсията на някой възрастен човек. И че е много вероятно това да са последните пари на някого, с които е разчитал да изкара месеца в настоящото трудно време на епидемия", са споделили девойките.

 

На срещата, за да благодари лично, е присъствала и жената, изпуснала плика. Тя работи в потребителска кооперация, а парите били служебни.

 

 

Коментари

Новини Варна