IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
15:11 | 21 май 2020
Обновен: 02:10 | 18 април 2024

Доведеният син на Масларов поръчал убийството на Марангозова?

Иво Масларов е свързван и със случая на самоубилия се мъж на журналистката Диана Найденова

По материала работи: Слав Велев
Емилия Масларова

Доведеният син на Емилия Масларова - Иво, е поръчителят на убийството на Станка Марангозова. Мъжът е напуснал страната през март. Служителят на НСО е получил от Масларов аванс от 50 хил. лева за мократа поръчка. Бившият социален министър Емилия Масларова категорично заяви пред БНТ, че издирваният за убийството на Станка Марангозова Иво Масларов не е неин син, предаде ДНЕС.bg.

 

"Аз имам син, който се казва Константин. Това е син на моя покоен съпруг от първия му брак", обясни тя.

 

"Никога не съм живяла с него, нито той с мен, никога не сме поддържали отношения, нямаме добри отношения. Даже и с баща си нямаше такива и дори не присъства на погребението му", каза Емилия Масларова.

 

Тя добави, че не е виждала повече от четири години Иво Масларов.

 

Според прокуратурата, поръчителят на убийството на Станка Марангозова е имал неуредени финансови отношения с нея. На автомобила й е било монтирано проследяващо устройство.

 

Станка Марангозова бе застреляна в началото на октомври миналата година. Тялото ѝ бе открито с три куршума в главата, а до него имаше поставена бяла роза.

 

Въпросният служител от НСО е с чин подполковник и е лицето, което е приело поръчката за убийството. Имал е активна комуникация с магистрати, бивши министри вероятно от една масонка ложа. Обменяли се доклади, лични документи на българи и чужденци, постановления на софийската районна прокуратура, имена на преписки и досъдебни производства.

 

Ще се разследват съдии и прокурори от ложата за уреждане на дела, уточниха от прокуратурата.

 

От години се носят легенди за подвизите на Иво Масларов. Той е доведен син на Емилия Масларова, но е отгледан от дете от бившата социална министърка. Неговият дядо Иван Масларов е съден първо с Никола Вапцаров, а след това – с Трайчо Костов. При такава фамилна история не е чудно, че той върти огромен бизнес, като ударно трупа през годините елитни, но евтини имоти в идеалния център на София. 

 

През 2007 г. той купува апартамент от 94 квадрата и 625 кв.м. земя в квартал „Хаджи Димитър” само за 50 468 лв. Две седмици по-късно за около 55 000 лева купува и още един парцел от 737 кв.м. Само година по-късно взема и един декар в хубавото софийско село Лозен,  като за него плаща по 15 евро за квадрат. В края на 2008 г. Иво купува и апартамент от 104 кв.м. на бул. „Дондуков”, като квадратния метър му излиза по около 480 евро, при реална цена на имотите там в онези години по близо 2000 евро.

 

Собственик на два от имотите, купени от Иво Масларов, е строителният бос Борис Йорданов. Няколко месеца след сделките той се самоубива, заради огромни дългове и застой в строителния бизнес. Смята се, че е бил притинкан от Иво Масларов. Последната му жена е журналистка Диана Найденова, която има и дете от него

 

Още новини от страната четете на ДНЕС.bg

 

Коментари

Новини Варна