IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
11:06 | 6 юни 2020
Обновен: 20:32 | 16 април 2024

Инфекциозното отделение в Добрич затваря

Местната МБАЛ остана без медици

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Радио Варна

Отделението по инфекциозни заболявания в болницата в Добрич се налага да бъде затворено поради липса на персонал, съобщи Радио Варна.

 

От 1 април единственият инфекционист в болницата и завеждащ отделението е подал заявлението си за напускане.

 

Пациентите, които се нуждаят от настаняване в отделението, от днес се пренасочват към лечебни заведения извън област Добрич.

 

В края на месеца Инфекциозното отделение в областната болница на Добрич ще бъде закрито заради липса на специалисти, съобщи директорът на РЗИ д-р Светла Ангелова.

 

„Ръководство на болницата не може да осигури персонал, който да работи в него. Отделението по инфекциозни болести за съжаление ще трябва да преустанови дейността си. Чисто административно от първи юли, но тъй като колегата излиза в отпуск, от тази седмица вече такива пациенти не се приемат“.

 

Досегашният завеждащ отделението д-р Венета Йовева сподели, че проблемите са от две години, липсва желание от ръководството да ги задържи на работа и след напускането на колежката й от 1 април е била принудена да работи сама.

 

Директорът на МБАЛ Добрич не беше открит за коментар.

Коментари

Новини Варна