IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
15:02 | 3 юли 2020
Обновен: 10:25 | 13 март 2024

Бум на абитуриенти с коронавирус във Велико Търново

Първият случай на заразен зрелостник бе само от началото на седмицата

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Черно море АРХИВ

Абитуриентските балове във Велико Търново скоро ще се превърнат в огнище на коронавирус.

 
Седмица след като младежите преминаха по червения килим в крепостта Царевец, вече е ясно, че сред тях има заразени с коронавирус, предаде "Монитор", предаде "ДНЕС.bg"

 

 
Първият случай на заразен зрелостник е от началото на седмицата, той беше настанен за лечение в болница в Русе. Само два дни по-късно втори младеж се е почувствал зле. Оказа се болен от COVID-19 и също е приет в болница. 

 

 
Междувременно от търновската здравна инспекция издириха общо 125 контактни лица на първия установен заразен. От тях 37 бяха поставени под карантина и им бяха взети проби. Седем от пробите се оказали положителни. През следващите дни най-вероятно бройката ще се окаже доста по-голяма. Предстои да бъдат направени тестове и на останалите установени контактни лица. До този момент област Велико Търново беше с доста малко установени заразени с коронавирус.
 

 

Съществува много голяма вероятност след абитуриентските балове да настъпи бум на заразените младежи. Те ще разпространят вируса в различни части не само на областта, но и на България, тъй като на дефилето, където са били заразените абитуриенти са присъствали ученици и родители от 7 области на страната.
 

Още новини от страната четете на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна