IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
16:32 | 11 юли 2020
Обновен: 21:50 | 25 април 2024

Вече и пиле не може да прехвръкне над резиденцията на Доган

Забраниха полетите дори и с дронове над сарая в "Росенец"

По материала работи: Слав Велев
Вече и пиле не може да прехвръкне над резиденцията на Доган

Ръководство на въздушното движение (РВД) е публикувало забрана за полети, включително и на дронове, над парк "Росенец", където е разположена лятната резиденция на Ахмед Доган.

 

Това показва планът за използване на въздушното пространство на 11 юли 2020, сочи справка на Moreto.net в сайта на РВД.

 

Според информацията, забраната е в сила от 06:00 часа на 11 юли до 05:59 часа на 12 юли, и се отнася за полети под 500 метра над земната повърхност.

 

Проверкаta показва обаче, че забраната фигурира и в дните след 12 юли. Към днешна дата дневни планове за използване на въздушното пространство са поместени до 22 включително и в тях фигурира забраната за полети над "Росенец".

 

Ето и рестрикциите:

RESTR.ZONA_ROSENETS

Upper: 500M AGL

Lower: GND

From: 11.07.2020 06:00

Until: 12.07.2020 05:59

 

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че от 21 часа на 9 юли е забранен достъпът по вода в района на сочената за лятна резиденция на Ахмед Доган в парк "Росенец" южно от Бургас. Информация за забраната бе публикувана в сайта на Дирекция "Ръководство на корабния трафик" към Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура".

 

Припомняме, преди 3 дни Христо Иванов акостира с лодка на брега, който по документи и според кадастъра е публична държавна собственост. Там той обаче бе посрещнат от анонимни гардове, които го изблъскаха обратно във водата. Гардовете отказаха да се легитимират и да съобщят дали са от НСО, но и не отрекоха това.

 

На място бе повикана полиция, която да "протоколира" възникналата ситуация. Полицаите обаче така и не поискаха лични документи на гардовете, с което да се установи тяхната самоличност.

 

По-късно стана ясно, че охранителите действително са служители на Националната служба по охрана.

 

Припомняме, за събота - 11 юли, в социалните мрежи се организира масово посещение на плажната ивица, която е публична държавна собственост и, до която достъп би следвало да има всеки български гражданин. На практика обаче се оказва, че тя е заградена по суша и се охранява, а достъп до плажната ивица няма.

 

Междувременно на брифинг на премиера Бойко Борисов в Министерския съвет стана ясно, че НСО е поискала да се затвори и морето край "Росенец". Той изчете писмо получено от Националната служба за охрана вчера.

 

„Избраният от президента Румен Радев началник на НСО е поискал сушата и водата около „Росенец“ да са затворени за всички от 10 юли до 15 септември“, каза премиерът.

Коментари

Новини Варна