IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
10:35 | 28 юли 2020
Обновен: 11:03 | 24 март 2024

Мъж атакува четирима с нож в "Люлин"

Човекът е психично болен, не си пие лекарствата, носи и мачете

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въоръжен с нож преследва жители на столичния квартал "Люлин". Само за една нощ нападнатите от него са около четирима, предаде "ДНЕС.bg".

 

Тогава негови съседи се оплакаха, че се разхожда с газов пистолет, мачете, нунджако и противогаз. Мъжът е бил настанен в психиатрия, но днес отново е вкъщи, очевидно без да пие лекарствата си.

 

Съседи разказват, че мъжът е бил задържан временно от цивилен полицай, както и от охранителите, докато не са пристигнали полицаи от 9-то РПУ.

 

„Разказаха, че през нощта мъжът е нападнал трима души, които са пазарували в денонощен магазин. Вероятно е искал пари, тъй като той няма средства. Блокът е потрошен, стъклото е счупено, механизмът на вратата също”, сподели съсед пред Нова тв.

 

В края на ноември 2019 година мъжът е диагностициран с шизофрения и е настанен в психиатрия за три месеца, но след това отново е пуснат. Съседи разказват, че влиза в различни образи – на барета, охранител и други. За мъжа се грижи леля му, тъй като баща му и брат му отказват да поемат отговорност. Съседите му пък вече се намират в безизходица, многократно са подавали жалби, но без решение.

 

Още новини от София ще намерите на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна