IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
14:55 | 12 август 2020
Обновен: 18:45 | 3 март 2024

Премиерът продължава да дава - до 100 млн. лева за стипендии и общежития; 12 млн. лв. за болници

От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителствот, отбелязва Борисов във Фейсбук

По материала работи: Слав Велев
Премиерът продължава да дава - до 100 млн. лева за стипендии и общежития; 12 млн. лв. за болници

Важна подкрепа оказваме и на нашите студенти. Отпуснахме до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии, съобщи премиерът Борисов в социалната мрежа Фейсбук, след като стана ясно че кабинетът дава 16,5 млн. лв. за нови кабинети в 160 училища.

 

От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителството. Това правим и днес.

 

Защото именно образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден.

 

Представители на студентите ще контролират разходването на средствата, каза още Борисов.

 

 

Правителството отпуска 2,4 милиона лева за свръхмодерна мултифункционална апаратура за травматологията на "Пирогов" и ще подсили системата на Спешната помощ с 42 нови високопроходими линейки с животоспасяващо оборудване. Това съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук на днешното си редовно заседание, което се провежда чрез видеоконферентна връзка.

 

Модерната апаратура ще облекчи работата на лекарите и ще им даде възможност за по-бърза и още по-качествена диагностика, допълва Борисов.

 

Подкрепа от 2 милиона лева получава и "Майчин дом" за роботизираната система "Да Винчи" за безкръвни хирургични интервенции, пише още министър-председателят.

 

Правителството отпуска и 8,66 милиона лева за подсилване на инфекциозните звена във военните болници в София и Сливен, както и за закупване на важна медицинска апаратура.

 

"С всички тези действия надграждаме здравната система. Това са важни решения в полза на всички български граждани", изтъква премиерът Борисов

 

Коментари

Новини Варна