IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
11:20 | 1 октомври 2020
Обновен: 00:30 | 17 април 2024

Ген. Мутафчийски: Носете маски и ще изкарате вируса по-леко

Поне 15% не носят личните предпазни средства, както трябва

По материала работи: Слав Велев
Ген. Мутафчийски: Носете маски и ще изкарате вируса по-леко

Шансът ни да изчакаме ваксината е носенето на маски в закрито пространство. Това заяви шефът на ВМА ген. Мутафчийски на първия възобновен брифинг на Националния оперативен щаб.

 

"Поне 15 процента не носят маските си, както трябва", отбеляза той, като посочи, че хората си ги слагат под носа и на брадичката.

 

Според последни проучвания, цитирани от Мутафчийски, хората, които носят правилно маските си, дори и да се заразят, изкарват вируса безсимптомно или леко.

 

"Това са елементарни неща, от които не се умира. Маската трябва да се носи задължително във вътрешно пространство", натърти генералът.

 

Като отговорен за здравето на въоръжените сили шефът на ВМА каза, че там заболяването се разпространява все още клъстърно и е под контрол. 96 е общият брой на заразените в армията, като медиците от ВМА са 46.

 

Още в началото на учебната година във военните учебни заведения са били открити 10 курсанти с коронавирус, но те са пристигнали вече заразени отвън.

Коментари

Новини Варна