IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
10:00 | 22 октомври 2020
Обновен: 16:05 | 23 март 2024

Както дойдоха, така и изчезнаха! Няма вече противогрипни ваксини

Новата партида била изчерпана буквално за часове, повечето отишли за персонала по аптеките

По материала работи: Слав Велев
Както дойдоха, така и изчезнаха! Няма вече противогрипни ваксини

Новата партида противогрипни ваксини е била пусната по аптеките вчера, но е била изчерпана буквално за часове. Това каза за „Монитор“ председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов.

 

Били са разпределени обаче едва по 15-20 бройки, които са изчерпани веднага. Друга партида не се очаква.

 

„Бройките бяха съвсем малко, не стигнаха дори за персонала“, коментира Костов. Той изтъкна, че тази година проблемът с недостига на противогрипни ваксини е бил преекспониран и добави, че миналата година не е имало толкова много желаещи да се имунизират против грип.

 

„Разбирам, че заради пандемията се създаде психоза в обществото, лекари препоръчват хората да се ваксинират, но между медицинската препоръка и реалната ситуация има разлика“, каза той. Според него ако производителят реши, може да внесе допълнителни дози, но това било малко вероятно.

 

„ Нищо не зависи от нас, ние няма как да предложим другата година да се внесат повече бройки“, каза той. Ограничени бройки са били доставени и на някои от джипитата, но не във всеки кабинет.

 

Новата партида противогрипни ваксини трябваше да е в аптеките около 15 октомври, но не бяха пуснати. Джипитата също очакваха и тези, които са планирани по безплатната програма за хората от рискови групи. Аптекари пък получиха уверение, че ще получат новата доставка в понеделник, но отново това не се случи.

Коментари

ejohnihiococ ( преди 3 години )
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin 500mg Capsules gar.tqkb.chernomore.bg.qpc.*** http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
anelejugitice ( преди 3 години )
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin Online Amoxicillin 500 Mg heq.ppts.chernomore.bg.ejq.eo http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна