IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
10:25 | 3 април 2020
Обновен: 16:27 | 21 март 2024

Таксиметровите услуги във Варна са пред фалит

Близо 90% и шофьорите не могат да покрият разходите за лизинг или наем на автомобилите

По материала работи: Борис Проданов
Таксиметровите услуги във Варна са пред фалит

70% от таксиметровите шофьори във Варна спират работа заради липсата на клиенти. Хората, които се възползват от услугите на бранша, са намалели с близо 90% и шофьорите не могат да покрият разходите за лизинг или наем на автомобилите си, както и таксите към таксиметровите централи.

 

Димчо Иванов и Емил Миланов от Варна са таксиметрови шофьори от близо 30 г. Въпреки дългогодишния си стаж такава криза в бранша виждат за първи път.

 

"Браншът загива! И няма да се възстанови, тъй като се говори за извънредно положение до май месец. До май месец няма да има нито един таксиметров шофьор, който да излезе на улицата, защото не можем да си плащаме сметките! Ако преди качвахме 30 души, сега качваме 3,5 за цял ден", казва  таксиметровият шофьор Емил Миланов пред БНТ

 

Освен, че са на ръба на фалита, таксиметровите шофьори недоволстват, че клиентите често не спазват изискванията за безопасност.

 

"Влизат и все искат да седнат тука, на предна седалка, без маски...Вече просто ги насочваме да са отзад", казва Емил Миланов. "Той не може да откаже на клиента и всъщност рискува живота си!", допълва Димчо Иванов, който е председател и на независимия синдикат "АВТО`94".

 

Таксиметровите шофьори са убедени, че единствено с помощта на държавата браншът може да бъде спасен. В противен случай до месец всички работещи в него ще фалират.

 

Прочетете още: Пощенските клонове във Варна се дезинфекцират преди получаването на пенсии

Коментари

Новини Варна