IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
09:50 | 16 октомври 2020
Обновен: 02:59 | 24 април 2024

Хотелиери и кръчмари скочиха: Защо да не се пътува, стига забрани!

Вместо да се блокира работата на едни от най-любимите места за ваканция на българите е по-добре да се ограничат конкретните огнища на COVID-19 в предприятия и социални общности, заяви председателят на БХРА Георги Щерев

По материала работи: Ставри Таргов
Хотелиери и кръчмари скочиха: Защо да не се пътува, стига забрани!

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) се обяви срещу препоръката на здравния министър проф. Костадин Ангелов да се избягват пътуванията до областите Благоевград и Търговище.

 

Вместо да се блокира работата на едни от най-любимите места за ваканция на българите, е по-добре да се ограничат конкретните огнища на COVID-19 в предприятия и социални общности, заяви председателят на БХРА Георги Щерев.

 

Според главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев именно блокиране на огнищата, а не на градове, курорти и региони е най-работещата мярка.

 

Негови са и думите, че хотелите и туристическият сектор като цяло са най-сигурните и безопасни индустрии и няма нито един доказан случай на заразен турист в избраното от него място за настаняване у нас.

 

„Именно заради това според нас е недопустимо в момент, в който всеки 1 лев приход е жизнено необходим за оцеляване на туристическия бизнес, да се препоръчва отказ от пътуване до две области“, заявява Щерев.

 

И дава пример колко пагубна е била за туризма в областите Добрич и Варна подобна ситуация през лятото, въпреки че случаите на COVID-19 не са били в курортите, а само в определени кръгове, съобщава "Труд".

Коментари

Новини Варна