IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
09:37 | 24 октомври 2020
Обновен: 12:32 | 23 април 2024

Глобиха четирима за неносене на маски във Варна

Актовете са съставени на супермаркет, магазин за хранителни стоки, пекарна и фризьорски салон

По материала работи: Ставри Таргов
Глобиха четирима за неносене на маски във Варна

Служители на РЗИ - Варна, са съставили и връчили 4 акта за административни нарушения на лица, работещи в супермаркет, магазин за хранителни стоки, пекарна и фризьорски салон, касаещи неспазване на противоепидемичните мерки, във връзка с разпостранението на COVID-19, включващи неносене на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, при обслужване на клиенти на разстояние по-малко от 1,5 м.

 

Проверки за спазване на противоепидемичните мерки са извършени също в детски градини, здравни кабинети, столове, обществени перални, плувни басейни, дом за стари хора, салони за красота, хипермаркети, супермаркети, магазини за хранителни стоки, ресторанти, сладкарници, заведения за бързо хранене и др.

 

Извършени са 3 съвместни нощни контролни акции след 22,00 часа с представители на Второ РУ на МВР – Варна, в 3 ресторанта на територията на Варна.

 

Връчени са 14 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки в хипермаркети, супермаркети и обект за търговия с храни, съгласно Заповед № РД-01- 609/21.10.2020г. на Министъра на здравеопазването на Република България във връзка с увеличения брой на регистрираните случаи на заболели лица от COVID 19 на територията на страната.

 

Черно море

 

 

 

Коментари

Новини Варна