IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избрано
08:42 | 6 август 2020
Обновен: 01:06 | 14 април 2024

Истинско сирене под 7 лева – няма! Значи ли това, че ядем палма?

Качествен кашкавал под 10 лв. също няма

По материала работи: Ставри Таргов
Истинско сирене под 7 лева – няма! Значи ли това, че ядем палма?

За първите четири месеца на годината е внесено голямо количество сухо мляко. По неофициални данни количеството е било повече от 2400 т.

 

Може да си представите за колко мляко става въпрос, защото един килограм се разрежда с 10 литра вода.

 

Това заяви Магдалена Апостолова от Асоциация на млекопреработвателите в България, след като Българската агенция по безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите, “Активни потребители” и двете асоциации на млекопреработвателите в България тръгнаха отново на проверки за фалшиво сирене в магазините в София.

 

Контролните органи взеха 6 проби, чиито резултати ще излязат в началото на следващата седмица, съобщава "Труд".

 

Апостолова добави още, че се наблюдава ръст на цените - с 2% на сирената, а на кашкавалите е малко повече. Това е вследствие на увеличението на цените на тока, консумативите. Цените на сухото мляко на борсите също скочиха, говоря за европейските, коментира тя.

 

Д-р Сергей Иванов от “Активни потребители” заяви, че под 7 лв. няма как да ядем истинско сирене, както и за под 10 лв. - кашкавал. В тези, които са под тази цена, има основно вода и различни добавки”, поясни Иванов.

Коментари

Новини Варна