IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
09:19 | 14 август 2020
Обновен: 18:45 | 13 април 2024

Туристическият ни министър твърд пред Германия: Морето ни е безопасно!

В курортите "Златни пясъци", "Св. Константин и Елена" и в "Албена" няма заразени туристи

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка архив

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова е разговаряла по телефона с държавния секретар по здравеопазване на Германия Томас Щефен. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на туризма.


По повод предупрежденията на германските власти за пътуване до областите Благоевград, Добрич и Варна Николова е уверила, че всички необходими мерки срещу разпространението на COVID-19 са били взети от здравните власти и Министерството на туризма.

 

Николова е подчертала, че Министерството на туризма е в постоянен контакт с Министерството на здравеопазването /МЗ/ и според официалните данни по Българското Черноморие разпространението на коронавируса е ограничено. Отделни клъстерни случаи се отчитат в големи градове извън курортите.

 

В курортите "Златни пясъци", "Св. Константин и Елена" и в "Албена" няма заразени туристи, е посочила министър Николова.

 

Тя е уверила, че в хотели, ресторанти и други обекти по Българското Черноморие и във вътрешността на страната стриктно се спазват противоепидемичните мерки на МЗ и препоръките на Световната здравна организация.

 

Николова е допълнила, че са били предприети и допълнителни мерки за осигуряване на "зелен коридор" за отвеждане на гостите от летището до хотелите, както и за отпадане на съпътстващи екскурзии със събиране на повече хора.

 

Вицепремиерът Николова е изтъкнала добрите икономически и приятелски отношения между двете държави и е посочила, че Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България.

 

Страната ни остава сред държавите с най-малко заразени на Балканите, което я прави сигурна дестинация, а несъмнен принос за това имат навременните действия на българското правителство, допълнила още Николова.

 

Държавен секретар Щефен е изтъкнал, че Германия не иска да ограничава пътуванията, но те трябва да са сигурни. По думите му внимателно се следи епидемичната обстановка, а България е с нисък дял на заразените.

 

Той е поел ангажимент да предаде информацията от разговора до германското външно министерство, като обърне внимание на взетите допълнителни мерки от българска страна за защита на туристите, съобщава Dnes.dir.bg.

Коментари

Новини Варна