IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Избрано
08:51 | 29 септември 2020
Обновен: 21:25 | 25 март 2024

Изчезнали или отвлечени – Интерпол издирва общо 15 българчета!

Последната добавена в списъка е 16-годишната Евгения Любенова от Варна

По материала работи: Ставри Таргов
Изчезнали или отвлечени – Интерпол издирва общо 15 българчета!

Общо 15 са българчетата, които се издирват с жълта бюлетина на международната полицейска организация „Интерпол“.

 

Децата, посочени в списъка, са изчезнали или отвлечени като малки и все още не са навършили пълнолетие. От тях 6 са момичета, а 9 са момчета.

 

Следите на най-малкото от тях се губят през 2019 г, когато то е било почти на 2 годинки. Диян Атанас Мандов последно е забелязан в родния му град в София и се издирва и до днес.

 

Сред българските деца в списъка продължават да бъдат близначките Амира и Алия. Майка им д-р Кънева Абделбаки ги вижда последно през 2016 г. - двете са отведени от баща им, когато те са на 3. По думите на майката дъщерите ѝ се намират в Йордания – родината на таткото на сестрите. Тя продължава борбата си да върне децата си у нас, но усилията ѝ така и не се увенчават с успех.

 

Причината за това, че Йордания не е подписала Хагската конвенция относно международните отвличания на деца и съответно родните институции са с вързани ръце.

 

От най-дълго липсва 12-годишната Ана Гергинова, която изчезва през 2011 г., когато е на 3 години. Момиченцето е родом от Испания, а сред информацията в Интерпол не е посочено къде то е изчезнало.

 

Вече 8 години се губят дирите и на 17-годишната Амира Чау, която е с българско и алжирско гражданство – майка ѝ е българка, а баща ѝ алжирец. Момичето е родено в Испания и изчезва през 2012 г., когато е почти на 9.

 

През 2020 г. обявени за издирване с жълта бюлетина на Интерпол са двама. 7-годишният Кристиян Гроздев е видян последно на 12 януари тази година.

 

Момчето е родено в щата Пенсилвания и е с двойно гражданство – българско и американско. Детето изчезва в гр. София.

 

Последно добавеното българско дете в списъка на издирваните е 16-годишната Евгения Любенова. Следите ѝ се губят преди десет дни - на 18 септември 2020 г. в родния ѝ град Варна.

 

В тази група не влизат тези, които са изчезнали като деца, но вече са навършили пълнолетие. Една от тях е Даяна Младенова, чиито следи се губят през 2007 г., когато е на 9.

 

Детето е вече млада жена на 22 г., която все още е в неизвестност. Тя е видяна последно в родния ѝ град Левски, съобщава "Монитор".

Коментари

Новини Варна