IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
17:02 | 2 април 2020
Обновен: 06:19 | 28 март 2024

Още двама нарушиха карантината във Варна и областта

Извършени са над 1000 проверки

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Пламен Гутинов, архив

За днешния ден, на територията на ОД на МВР – Варна, са извършени 1042 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации. След установени нарушения са образувани две досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, касаещ неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна.
 

Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.
 

За днешния ден са извършени също 314 проверки в паркове, градини и детски площадки във Варна и областта. Няма съставени актове за установени нарушения.
 

ОДМВР – Варна призовава гражданите да си останат вкъщи, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.


Четете още: Мъж се изкашля върху полицай. Арестуваха го

Коментари

Новини Варна