IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
14:37 | 4 април 2020
Обновен: 03:46 | 24 април 2024

Наркодилър на кокаин във Варна остава в ареста

Окръжната прокуратура му е повдигнала обвинение за престъпление по член 354а, ал. 2 от НК, извършено в условията на опасен рецидив

По материала работи: Ставри Таргов
Наркодилър на кокаин във Варна остава в ареста

Окръжната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност 46-годишния Йордан К. и го задържа до 72 часа.  

 

Обвиняемият бил задържан от полицейски служители на ОД на МВР на 3 април тази година. На служителите им направило впечатление, че по време на ограниченията във връзка с извънредното положение Йордан е изключително активен.

 

След като бил наблюдаван, било установено, че активността му е свързана с разпространение на високорискови наркотични вещества.  

 

При извършване на личен обиск на Йордан К., претърсване на автомобила му и на имот, свързан с него, са били намерени наркотици – близо 3 грама кокаин.

 

Окръжната прокуратура във Варна му е повдигнала обвинение за престъпление по член 354а, ал. 2 от НК, извършено в условията на опасен рецидив. Йордан К. е осъждан неколкократно, включително и за държане на високорискови наркотични вещества.

 

Прокуратурата ще поиска от Варненския окръжен съд да му определи най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна