IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
16:56 | 7 април 2020
Обновен: 06:17 | 28 март 2024

Съдят 69-годишен варненец-рецидивист с нелегален тютюн

Грози го лишаване от свобода

По материала работи: Пламен Янков
Съдят 69-годишен варненец-рецидивист с нелегален тютюн

Районната прокуратура във Варна предаде на съд пенсионер за държане на 30 кг тютюн без бандерол девет дни, след като е бил осъден за същото престъпление
 

На съд за държане на акцизни стоки без бандерол е предаден 69-годишният пенсионер Стоян Й. от Районната прокуратура във Варна.  Престъплението по член 234, ал. 3 от НК е извършено само девет дни, след като мъжът е бил признат за виновен и осъден условно за същото престъпление.
 

На 20 април 2019 година Стоян бил спрян от полицейски служители от ОД на МВР във Варна по време на провеждаща се специализирана операция по линия на акцизни стоки без бандерол. При проверка в багажника на личния му автомобил били открити 10 полиетиленови плика с тютюн, като количеството на акцизната стока било близо 30, 200 кг.


Потвърдиха ареста на въоръжения наркодилър от с. Гроздьово


По образуваното досъдебно производство на Районната прокуратура във Варна била назначена съдебнооценителна експертиза. Стойността на иззетия тютюн за пушене била 14 857 лева, а размерът на дължимия акциз 4590 лева. От приложената справка за съдимост станало ясно, че Стоян Й. е бил осъден за същото престъпление на 11 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок по одобрено споразумение от Варненския районен съд, влязло в законна сила на 11 април 2019 г.  
 

Ако бъде признат за виновен, 69-годишният подсъдим може да получи наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода.


Четете още: Съдят управителка на дружество във Варна за измама

Коментари

Новини Варна