IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Култура
12:51 | 6 юни 2020
Обновен: 20:16 | 27 март 2024

Русия отбелязва Деня на Пушкин онлайн

Най-големите руски културни учреждения предлагат редица спектакли, концерти и виртуални екскурзии

По материала работи: Слав Велев
Русия отбелязва Деня на Пушкин онлайн

Денят на Пушкин, честван на датата от рождението на именития поет, тази година се отбелязва в Русия за първи път в онлайн формат заради ограниченията заради коронавируса, предаде ТАСС, цитирана от "Дарик".

 

Театри, музеи и други културни учреждения ще предложат на зрителите в интернет записи на спектакли, концерти, виртуални екскурзии.

 

Деня от рождението на поета отбелязва и Държавният музей "А. С. Пушкин" в Москва с мащабен тематичен маратон. "През целия ден очакваме поздравления и включвания от наши приятели", сподели на пресконференция директорът на музея Евгений Богатырев. Каква роля е изиграло в живота им творчеството на Пушкин ще разкажат директори на музеи, творци, скулптори, писатели.

 

Междувременно ТАСС съобщи, че стихове на Пушкин са звучали на руски и иврит в дом на улица на името на поета в най-стария квартал на Тел Авив, Израел - Яфо. Всички участници в проявата са носили маски и ръкавици съобразно указанията за предотвратяване на разпространението на коронавируса.

Коментари

Новини Варна