IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Начало
11:11 | 8 юли 2020
Обновен: 07:25 | 16 март 2024

Скандал още на старта на Formula 1

Първото състезание през сезона е след тримесечното закъснение поради пандемията от коронавирус

По материала работи: Слав Велев
Скандал още на старта на Formula 1

При завръщането на Formula 1 се видя сериозно разделение при пилотите. Всички 20 пилоти се събраха на стартовата линия преди Гран При на Австрия, първото състезание през сезона след тримесечното закъснение поради пандемията от коронавирус, предаде "Дарик".

 

Както в повечето спортове, така и във Formula 1 пилотите трябваше да коленичат в подкрепа на движението Black Lives Matter, но това не се случи при всички. Вижте в канала "Скандално".

 

Шарл Льоклер, Макс Верстапен и други решиха да не се присъединят. Това силно подразни най-върлият защитник на движението сред пилотите – Люис Хамилтън.
 

Шарл Льоклер публикува серия от туитове, в които обяснява защо е избрал да не коленичи.

 

"Вярвам, че това, което е от значение, е поведението в ежедневието ни, а не официални жестове, които биха могли да се разглеждат като противоречиви в някои страни. Това, че не коленича не означава, че съм по-малко ангажиран от другите в борба срещу расизма", гласи един от туитовете му.

Коментари

Новини Варна