IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новина на деня
08:09 | 7 април 2020
Обновен: 19:11 | 15 април 2024

Ген. Мутафчийски: Трима нови излекувани от COVID-19

Има още един регистриран случай на заразата във Варна

По материала работи: Пламен Янков
Ген. Мутафчийски: Трима нови излекувани от COVID-19

24 са новите установени случая на COVID-19. 16 от тях са настанени за лечение. Изследвани са 299 души, а общият брой потвърдени случаи е 565, съобщи шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. 
 

Новите случаи за последното денонощие по области: в София, във Враца - 1, във Варна - 1, в Пазарджик - 1, в Пловдив - 1, в Русе - 1, в Сливен и Стара Загора по един, в Хасково двама. 
 

Трима са новите излекувани. Починалите до момента пациенти са 22 пациенти или 3,3% от заразените.
 

Общият брой на пациентите в болниците са 201. Заразените медицински работници са 35. В световен мащаб броят на заразените се увеличава, но се забавя темпът на развитие на болестта, каза още проф. Мутафчийски.


"Вчера обсъждахме с премиера каква е ситуацията в България и плод на този разговор е и заповедта на здравния министър за фермерските пазари и обобщаващата заповед за допуск до границата. Други неща не са обсъждани към момента. Със сигурност строгите мерки трябва да останат до Великден", коментира той.


Четете още: Варна се дисциплинира, няма нарушения на карантината

 

Коментари

Новини Варна