IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Област Варна
11:48 | 25 април 2020
Обновен: 16:14 | 4 април 2024

Каварна закрива две училища?

Местният Общински съвет ще заседава по въпроса идната седмица

По материала работи: Ставри Таргов
Каварна закрива две училища?

80 ученици и 13 преподаватели са заплашени да останат без училище по предложение на кмета на община Каварна Елена Балтаджиева. Според директора на начално училище „Братя Миладинови“ Желязка Петрова, ако учебното заведение затвори врати, голяма част от обучаващите се в него ще отпаднат от образователната система в България.

 

Следващата седмица Общинският съвет на Каварна ще гласува закриването и на още едно училище на територията на община Каварна – това в с. Септемврийци.

 

Освен от отпадане от образователната система на голяма част от възпитаниците на училище „Братя Миладинови“ директорът му Желязка Петрова се страхува и, че колегите й ще останат без работа, тъй като в общината свободни места за учители почти няма.

 

Петрова допълни, че училището се самоиздържа и не получава финансови средства от общината, затова и не е съгласна с мотивите на кмета на Каварна Елена Балтаджиева за нецелесъобразност в съществуването му.

 

БНР

Коментари

Новини Варна