IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
11:02 | 25 април 2020
Обновен: 11:26 | 25 март 2024

Община Генерал Тошево насърчава раждаемостта

Сумата е в размер от 200 лв. за първо дете до 1 000 лв. за трето

По материала работи: Ставри Таргов
Община Генерал Тошево насърчава раждаемостта

Еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта на деца отпуска община Генерал Тошево. Сумата е в размер от 200 лв. за първо дете до 1 000 лв. за трето дете. Програмата е приета с решение на Общинския съвет в добруджанската община и цели подпомагането на младите семейства, живеещи на територията ѝ.

 

Право да получат еднократна парична помощ имат родители на новородено дете или осиновители, които към момента на подаване на декларация за кандидатстване имат постоянен и настоящ адрес на територията на община Генерал Тошево. За да имат право да кандидатстват, двамата родители трябва да имат завършено най-малко средно образование.

 

Еднократната помощ може да се поиска при раждане/осиновяване на дете в срок от 120 дни, считано от датата, на която е родено/осиновено детето. Размерът на помощта от 200 до 1 000 лв. е в зависимост от броя на децата в семейството, както и от степента на образование на родителите.

 

БНР

Коментари

Новини Варна