IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
15:38 | 27 април 2020
Обновен: 21:03 | 23 април 2024

Варненските адвокати оборудваха зала за виртуално участие в съдебни заседания

Легитимирането за участие в заседанието става с документ за самоличност

По материала работи: Пламен Янков
Варненските адвокати оборудваха зала за виртуално участие в съдебни заседания

Специална зала за виртуално участие в съдебни заседания по граждански дела оборудваха от Адвокатска колегия – Варна. Видеоконферентните връзки се осъществяват по строги правила за работа в дистанционен режим, въведени от съдилищата. Оборудваното помещение се намира в Регионален център за правно консултиране на ул. „Пирот“№8 във Варна.
 

След образуването на делото и разпределянето му на съдия от дежурния състав, то се насрочва в открито съдебно заседание. Страните биват уведомявани по електронен път или по телефона. Изпращат им се инструкции за дистанционното провеждане на откритото съдебно заседание.
 

„От съда уведомяват и колегията, а ние осигуряваме достъп на страните и процесуалните им представители до оборудваните за целта пространства в Регионалния център. Изслушване на вещи лица по експертизи, както и разпити на свидетели се провеждат в съответната съдебна палата, там са съдебният състав и съдебният секретар“, посочи Калина Милославова, председател на Адвокатска колегия – Варна.
 

30 минути преди заседанието системен администратор създава т.нар. „виртуална стая“, като линкът й съдържа номера на делото и годината. Този линк се предоставя на точките за контакт.
 

„Процесуалните представители на страните се явяват 30 минути преди заседанието, за да получат линка и да се направи проба на връзката. Камерите на двата осигурени компютъра са насочени към всяка от страните с оглед възможност за постоянен визуален контакт със съдебния състав“, обясни председателят.
 

Легитимирането за участие в заседанието става с документ за самоличност.


Четете още: Община Варна е в готовност да подпомогне общинските лечебни заведения

Коментари

Новини Варна