IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
14:00 | 30 март 2020
Обновен: 10:57 | 7 април 2024

71 бебета се родиха в АГ-то във Варна от началото на карантината

Повечето са момичета

По материала работи: Ставри Таргов
71 бебета се родиха в АГ-то във Варна от началото на карантината

71 бебета се родиха в СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна (АГ болница) от началото на извънредното положение, обявено на 13 март т.г. , съобщиха от лечебното заведение.

 

Повечето от тях – 38, са момичета. Новородените недоносени бебета са 9. Най-малкото от тях е дошло на бял свят едва 1 000 грама, като укрепва стабилно под грижите на неонатолозите.

 

От началото на годината новородените във втората по големина и единствената извън столицата Специализирана болница по акушерство, гинекология и неонатология са 485.

 

Лечебното заведение обяви дарителска сметка. Въпреки усложнената ситуация в страната медицинският персонал е изключително мотивиран да се изправи пред предизвикателствата на новата пандемия и да осигури високоспециализирано и качествено медицинско обслужване на пациентите.

 

Средствата от дарителската сметка ще бъдат изразходвани основно за закупуване на апаратура, консумативи и медикаменти за справяне с епидемията от коронавирус.

 

Всички фирми, организации и граждани, които желаят да дарят средства, могат да го направят с банков превод по посочената сметка:
IBAN: BG47BPBI88981029287102 BIC: BPBIBGSF Банка ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД Валута: BGN СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна

 

Болницата приема и материални дарения, като предпазни средства и дезинфектанти.

 

Ставри Стефанов

 

Коментари

Новини Варна