IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
12:40 | 21 април 2020
Обновен: 16:30 | 27 март 2024

Варненско училище е носител на международната награда „ЗЕЛЕН ФЛАГ ЕКОУЧИЛИЩЕ“ ВЕЧЕ 20 години

За 21-ви път ОУ „Христо Ботев“ - гр. Варна ще отбележи с традиционен Екопразник Международния ден на Земята – 22 април

По материала работи: manager
Варненско училище е носител на международната награда „ЗЕЛЕН ФЛАГ ЕКОУЧИЛИЩЕ“ ВЕЧЕ 20 години

За 21-ви път ОУ „Христо Ботев“ - гр. Варна ще отбележи с традиционен Екопразник Международния ден на Земята – 22 април.
 
През настоящата учебна година традицията ще бъде спазена, но по нетрадиционен начин - в условия на коронавирус и социална изолация, ботевчетата ще отбележат празника във виртуална среда.
 
Голяма част от възпитаниците в прогимназиален етап ще се включат с интересни, впечатляващи, нестандартни, любопитни и увлекателни занимания, за които учениците работиха по много практически упражнения, които им бяха предложени както по повод Международния ден на Земята, така и в часовете за дистанционното обучение по природни науки.:
 
 
 
- Наблюдаваха живата природа през прозорците на домовете си – растения, животни, птици, насекоми. Правиха снимки на флората и фауната, откриваха и обобщаваха информация, която вписваха в „Дневник на наблюденията“.
 
- Участваха в обявен конкурс с различни категории - фотография, рисунка, гатанка, приказка, разказ, стихотворение, музикално произведение и други творби, свързани с природата и нетипичната ситуация около нас.
 
- Децата направиха хранилки за птици, които поставиха в дворовете си.
 
- Засадените от учениците цветя и тяхното покълване, растеж и развитие бяха фотографирани и описани старателно и с проявено търпение.
- Наблюдаваха растенията у дома и им направиха QR паспорт.
 
- Направиха мониторинг за използване и пестене на питейната вода у дома.
 
- Изготвиха и оформиха книжки със здравословни рецепти.
 
- Кухнята на мама се превърна в домашна лаборатория, където малките изследователи правиха домашни опити и засвидетелстваха с видеа и фотографии.
 
- Дъгата става тези дни символ на „Всичко ще е наред!“- Седмокласниците направиха дъги от морска сол, оформени естетически.
 
 
Всички дейности по Международната програма „Зелен флаг Екоучилище“, се координират за България от БД „Син флаг“.
 
След края на пандемията, всички ученически творби, създадени по време на дистанционното обучение ще бъдат включени в изложба, представена пред ученици, родители, общественост и медии.
 
От училището благодарят и на семействата на своите възпитаници, които с желание са се включили във всички дейности в този труден момент.
 
 
 

Коментари

Новини Варна