IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
16:22 | 21 септември 2020
Обновен: 21:27 | 27 март 2024

Поставиха под карантина 2 класа с ученици в "Аспарухово"

Деца от училище "Ангел Кънчев" и IV Езикова гимназия са на дистанционно обучение от днес

По материала работи: Ставри Таргов
Поставиха под карантина 2 класа с ученици в "Аспарухово"

Преподавател от варненското Начално училище "Васил Левски" е с положителен тест за коронавирус. Учителката е класен ръководител на един от четвъртите класове, който е под карантина.

 

Децата са били контактни със свои връстници от друг клас, който също е под карантина, съобщава БНТ.

 

Първите класове под карантина в Начално училище "Васил Левски" вече са факт в кв. "Аспарухово". Общо 42 ученици са под изолация.

 

На територията на град Варна има още заразени ученици. Шестокласник от училище "Ангел Кънчев" и сестра му също са дали положителни проби за коронавирус.

 

Тяхното заразяване е станало извън семейството, затова техните класове от училище "Ангел Кънчев" и IV Езикова гимназия са на дистанционно обучение от днес.

 

Директорът на училище "Васил Левски" Стела Аспарухова коментира пред БНТ, че в петък са излезли резултатите на заразената учителка, а в неделя е била организирана цялостна дезинфекция на сградата.

 

Според директора родителите проявяват разбиране. До сряда в училището няма да има учебни занятия, тъй като дезинфекцията трае 48 часа.

Коментари

Новини Варна