IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
11:20 | 19 октомври 2020
Обновен: 16:56 | 26 март 2024

Започва конкурс за лого „Варна - 100 години курортен град“

Първата награда е в размер на 1000 лева

По материала работи: Ставри Таргов
Започва конкурс за лого „Варна - 100 години курортен град“

Община Варна обявява конкурс за изработване на проект на лого „Варна – 100 години курортен град/ Varna – 100 years holiday destination“. Знакът ще бъде използван за всички събития, свързани с юбилея през 2021г., съобщават от дирекция „Туризъм“.

 

В конкурса могат да участват физически лица. Проектите трябва да бъдат създадени специално за конкурса, с авторски права на участника. В противен случай ще бъдат дисквалифицирани - когато не са създадени специално за конкурса; проекти, части, от които са интелектуална собственост на трети лица или са показвани публично преди началото на конкурса. Участниците могат да използват всички видове техники на изящните и приложни изкуства, както и дигитални техники.

 

Всеки кандидат може да участва с до 3 предложения за лого в два варианта – на български и английски езици, с предпочитаната от него техника. Проектът трябва да съдържа стилизирана информация за 100 годишнината, да изписва Варна курортен град /Varna holiday destination и да асоциира цифрово, графично и цветово туристическите дадености на дестинацията.

 

Той трябва да е придружен с кратко текстово описание на идеята и посланията, да бъде разработен във векторен и растерен формат, позволяващ мащабиране на визията при използване за различни цели, да бъде представен в един от следните формати EPS,PDF,CDR,PNG, цветова схема CMYK; черно-бял вариант;

 

Материалите за конкурса трябва да бъдат предадени в запечатан плик, който съдържа цветна разпечатка на графичните елементи в различни варианти за брандиране спрямо потенциалните комуникационни канали; разпечатано кратко текстово описание на посланието; информация за участника - три имена, телефон за връзка и електронен адрес; преносим носител с всички файлове за концептуалния проект.

 

Критериите за оценяване са тематичност - т.е. да отговаря на зададената тема; художествени качества- стил, цветови съчетания, асоциативност; техничност - качество на изображението/модела, възможност за мащабиране, възможност за приложимост в различни комуникационни канали - печатни материали, WEB, 3D визуализация и др.

 

Комисия от експерти към община Варна и външни експерти ще разгледа, оцени и номинира най – добрите предложения. Първата награда е в размер на 1000 лева, ще бъдат присъдени и две допълнителни - 250 и 100 лв.

 

Крайният срок за предаване на проектите е до 17 ч. на 30.10.2020 г. в деловодството на Община Варна или по поща на адрес: 9000, гр. Варна, бул. "Осми приморски полк" 43, дирекция „Туризъм“, за конкурса за лого – „Варна 100 години курортен град“. Проекти, подадени или получени след края на обявения срок, няма да бъдат приемани, без значение от датата на пощенското клеймо.

 

Авторите на подадените в конкурса проекти предоставят изключително право на община Варна да ги разпространява, предоставя на трети лица и показва неограничен брой пъти за целите на популяризиране на град Варна и 100- годишнината. Община Варна не дължи насрещно възнаграждение за предоставянето на описаното право на използване.

 

След обявяване на резултатите от конкурса, отличените с първо, второ и трето място проекти стават изключителна собственост на Община Варна. Авторите на спечелилите проекти остават носители на авторските и сродните права върху тях, съгласно ЗАПСП, като нямат право да ги предоставят за изпълнение на трети страни.

 

Черно море
 

Коментари

Новини Варна