IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
09:20 | 24 октомври 2020
Обновен: 17:49 | 15 април 2024

Започна ремонт на читалище „Васил Левски - Галата 1927“ в кв. „Галата“

След приключването му ще отвори врати Морски образователен център за деца и ученици

По материала работи: Ставри Таргов
Започна ремонт на читалище „Васил Левски - Галата 1927“ в кв. „Галата“

Започна цялостен ремонт на Народно читалище „Васил Левски - Галата 1927“ в кв. „Галата“. Това съобщава във фейсбук профила си кметът Иван Портних.

 


Предстои обновяване на фасадата на сградата, на всички зали и помещения, подмяна на врати, осветление, ремонт на концертната зала, на сцената и балкона, ремонт на санитарните възли, пребоядисване на стени и тавани и поставяне на нови настилки. Ще бъдат реализирани мерки за осигуряване на достъпна среда.

 

След ремонта ще отвори врати Морски образователен център за деца и ученици, предназначен за млади хора с интерес към морските науки. Той ще се помещава на първия етаж в читалището.

 

Новата инвестиция е част от проекта на община Варна "Създаване на морски образователен център, обновяване и оборудване на НЧ „Васил Левски - Галата 1927“, гр. Варна“ по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г., съобщава още кметът.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна