IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
09:11 | 29 септември 2020
Обновен: 23:19 | 16 април 2024

Започна осмото заседание на ОбС - Варна

В предварителния дневен ред са включени 15 точки

По материала работи: Ставри Таргов
Започна осмото заседание на ОбС - Варна

Осмото заседание на Общински съвет - Варна, започва в 9:00 часа в зала „Пленарна“. То ще се състои при спазване на противоепидемичните изисквания в съответствие с издадени заповеди и ще се излъчва онлайн през сайта на местния парламент.

 

В предварителния дневен ред са включени 15 точки. Една от тях е разглеждане на годишните финансови отчети на общинските лечебни заведения и дружества.

 

Сред темите, които ще обсъждат съветниците, е изграждането на леко метро във Варна. Общинският съвет ще реши дали да бъдат отпуснати средства за финансиране на началните етапи на проекта – предпроектни проучвания, определяне на терен за депо и др.

 

Друга точка е одобряване на допълнителни средства за основен ремонт на пътни връзки, фактически свързани с бул. „Васил Левски“. На гласуване ще бъде подложено и предложението за отпускане над 200 хил. лева за изграждане на техническа инфраструктура в селищно образувание Добрева чешма.

 

Приемането на актуализирана икономическа рамка на обществения градски транспорт във Варна също присъства в дневния ред. Съветниците ще решат дали да дадат съгласието си за теглене на банков кредит за нуждите на „Градски транспорт“.

 

Общинският съвет ще гласува и номинациите за награда „Варна“ за ярки постижения в областта на културата. Приемането на нов статут за определяне на годишни поименни награди на Община Варна за студенти от варненските висши училища също ще бъде разгледано на днешното заседание.

 

В дневния ред фигурира отпускането на еднократни социални и здравни помощи. Съветниците ще решат колко двойки от Варна да бъдат подпомогнати със средства от общинския бюджет за инвитро процедури.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна