IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
11:30 | 5 юни 2020
Обновен: 02:48 | 17 април 2024

Ще има маратон Галата - Варна, въпреки пандемията

Финалът за първи път ще е на плажа

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Черно море АРХИВ

Тази година традиционният за града плувен маратон Глата - Варна ще се проведе, въпреки ограниченията, наложени от световната пандемия от COVID - 19. За първи път в историята на плувния маратон Галата - Варна участниците ще финишират на плажната ивица, а не както бе досега на втора буна, съобщават организиаторите на прявата. Това решение бе взето по време на първото заседание на Организационния комитет, което се проведе в Юнашкия салон във Варна.

 

Подготовката за осемдесетото юбилейно издание на традиционната проява вече стартира. Маратонът е на 2 август, неделя. Тази година Галата - Варна ще бъде съобразен изцяло с изискванията, наложени от епидемичната обстановка в страната към датата на провеждане.

 

От осемдесетото юбилейно издание на маратона Галата - Варна се въвежда и нова система за регистрация за участие. Желаещите да се включат в тазгодишното издание на проявата трябва задължително да направят регистрацията си онлайн. Платформата за записване ще стартира на страницата на маратона www.varnamaraton.info, меню „Регистрация“, до дни.

 

Тогава ще бъдат обявени точните условия за регистрация и ще бъде оповестен крайният срок за записване. Плувци, които не са регистрирани онлайн до определения срок, няма да бъдат допускани до старта. Организаторите уточняват, че записаните до момента в миналогодишните регистрационни форми, трябва задължително да направят повторна регистрация в новата платформа.

 

 

По предложение на главния съдия на маратона Вили Цеков във връзка с юбилейното издание на маратона контролното време за финиширане на плувците се увеличава от 90 на 100 минути след финала на победителя. „Идеята е във връзка с празника повече хора да завършат успешно плуването“, мотивира се Цеков.

 

Организатори на форума са ВМС на Република България, Община Варна и плувният шампион на България ПСК „Черно море“. Председател на Организационния комитет на юбилейното издание е кметът на Варна Иван Портних. Събитието е под патронажа на министъра на спорта Красен Кралев.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна