БФС отложи старта на новия сезон с 2 седмици
Причината е големият брой заразени футболисти
Публикувана: 10 Jul 2020 | 16:03

Българският футболен съюз официално реши стартът на сезон 2020/2021 да бъде отложен с 2 седмици. Причината е високия брой на заразените с COVID-19 у нас, сред които има и доста футболисти.

 

Първоначално беше предвидено новата кампания в efbet Лига да започне на 24 юли, но сега тя ще стартира 2 седмици по-късно. Публика на стадионите няма да има.

 

Ето и цялото съобщение от сайта на централата:

 

"Предвид усложнената епидемиологична обстановка в страната и след детайлни консултации с оторизираните държавни органи, Медицинската комисия към Българския футболен съюз внесе предложение към ръководството на БФС стартът на сезон 2020/2021 в професионалния ни футбол да бъде отложен с две седмици.

 

Ръководството на Българския футболен съюз прие предложението с цел запазване здравето на футболисти, щабове и длъжностни лица във форсмажорната ситуация. Началото на новата кампания в Първа и Втора професионална лига ще се състои на 7 август 2020 г."

 

Както е известно, досега положителни проби за коронавирус бяха установени в половината от елитните ни тимове – ЦСКА-София, Черно море, Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, Царско село и Дунав Русе. Преди рестарта на сезона такива имаше и в Славия и Етър.

 

Още спортни новини на Dnes.bg

Коментари ( 0 )