IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
08:24 | 13 август 2020
Обновен: 03:50 | 17 април 2024

ПСЖ счупи каръка – класира се за ½-финал в Шампионска лига

Парижани измъкнаха победата с голове след 90-ата минута срещу Аталанта

По материала работи: Слав Велев
ПСЖ счупи каръка – класира се за ½-финал в Шампионска лига

ПСЖ развали прокобата и най-накрая се класира за полуфиналите в Шампионската лига. С два гола след 90-ата минута парижани победиха с 2:1 Аталанта и винаги ще помнят паметната вечер в Лисабон и "Ещадио да Луж", предаде "ГОЛ.bg"..

 

Италианците изиграха страхотен мач и водеха в резултата до 90-та минута. Марио Пашалич бе дал аванс на хората на Джан Пиеро Гасперини в 27-та минута, а след това имаха и още няколко изгодни положения.

 

Парижани пък в същото време бяха далеч от истината, а Неймар направи феноменален пропуск. Все пак именно бразилецът асистира за изравнителния гол на Маркиньос в 90-та минута, а в 93-та даде началото на атаката за последното попадение, реализирано от резервата Максим Чупо-Мотинг.
 

Така тимът на Томас Тухел счупи прокобата и ще играе полуфинал в Шампионската лига след нещастните отпадания в четвъртфиналите в предишните сезони. Там французите ще се изправят срещу победителя от Атлетико Мадрид и Лайпциг. За последно ПСЖ стигна полуфинал в турнира през 1995 година. За Аталанта остава утехата, че стигна до най-добрите осем отбора в дебютното си участие в Шампионската лига.

 

Още спортни новини ще намерите на "ГОЛ.bg"

Коментари

Новини Варна