IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
10:50 | 18 септември 2020
Обновен: 07:28 | 21 април 2024

ЦСКА отстрани БАТЕ

На крачка е от плейофите в Лига Европа

По материала работи: Ставри Таргов
ЦСКА отстрани БАТЕ

ЦСКА се класира за 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа, след като се справи с кошмара на Левски и Литекс – БАТЕ Борисов.

 

На своя стадион "Българска армия" "червените" постигнаха измъчена победа с 2:0, но това се оказа напълно достатъчно за класиране за следващата фаза. Там съперник ще е Б36 Торсхавн (Фарьорски о-ви), който елиминира уелския ТНС след дузпи. Мачът отново ще се играе в София.

 

Али Соу откри резултата с гол в края на първото полувреме. С основна заслуга за попадението беше Георги Йомов. В продължението Греъм Кери оформи крайното 2:0 на празна врата, след като всички футболисти на гостите бяха в атака.

 

При резултат 0:0 Густаво Бусато направи дузпа, но след това спаси удара от бялата точка на Неманя Милич. Гостите уцелиха и две греди и късметът определено не беше с тях, както стана срещу Левски и Литекс.

 

През 2008 г. беларусите елиминираха "сините" (0:1 в София, 1:1 на реванша) на прага на групите на Шампионска лига, като в първата среща на "Герена" при 0:0, Георги Иванов-Гонзо изпусна дузпа, иначе развоят можеше да е съвсем различен, както и тази вечер.

 

На следващия сезон БАТЕ отстрани и Литекс (1:0 за "оранжевите" в Беларус, 0:4 на реванша) с гол в Ловеч в края на мача и 4:0 след продължения, съобщава Gol.bg.

Коментари

Новини Варна