IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
13:00 | 21 октомври 2020
Обновен: 01:37 | 25 март 2024

Рекорден брой бойци идват за първенството по кикбокс в края на седмицата

Входът и през трите дни е свободен

По материала работи: Слав Велев
Рекорден брой бойци идват за първенството по кикбокс в края на седмицата

Рекорден брой участници ще се включат в предстоящото Държавно първенство по кикбокс от 23 до 25 октомври в спортна зала "Младост". В него ще премерят сили 806 състезатели от 56 клуба. Двубоите ще са в четири стила - пойнт файтинг, лайт контакт, киклайт контакт и лоу кик.

 

Това ще е първото републиканско състезание с подобен брой участници. Затова организаторите са предвидили в залата да има три игрални татами и два ринга за лоу кик. Откриването е в 11:00 часа в събота. Отборът с най-много медали във всеки стил ще получи триетажна "Купа Бургас".

 

За финалистите в стил лоу кик са предвидени парични награди, като шампионът ще получи 500, а опонентът му - 300 лева. За пръв път в България финалните битки ще се играят на тържествена гала вечер, която ще започне в 20:00 ч. на 24 октомври (събота). Те ще са в три рунда от по две минути.

 

Входът и през трите дни е свободен. Организаторите от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и Община Бургас са взели всички необходими мерки за опазване здравето и безопасността на участниците и зрителите.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна