IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
14:24 | 15 март 2020
Обновен: 21:41 | 28 март 2024

Китай празнува! Изписан е и последният заразен с COVID-19 от болницата в Ухан

Над 70% от пациентите с COVID-19 са се възстановили напълно

По материала работи: Пламен Янков
Китай празнува! Изписан е и последният заразен с COVID-19 от болницата в Ухан

И последните 34 пациенти във временната болница в Ухан бяха официално изписани. С това болничното заведение е официално закрито, съобщи информационна агенция Казинформ.
 

Болницата работеше 34 дни. За този период в нея постъпиха 1848 пациенти, 521 от които бяха прехвърлени в други лечебни заведения.
 

Припомняме, че временната болница беше построена за 10 дни, а целта, която си поставиха в Ухан, беше да се пребори коронавируса. 
 

Над 70% от пациентите с COVID-19 са се възстановили напълно, заяви директорът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адхан Гебрейесус. „От 80 хиляди случая в Китай над 70% са се възстановили от новия коронавирус“, казва той, цитиран от РИА Новости. 


Според СЗО това са над 58,6 хиляди души. Световната организация отбеляза също, че в Китай смъртността от коронавирус е с 20% по-висока при възрастните хора,  и 13% при тези, които страдащите от сърдечно-съдови заболявания. Смъртността при пациенти с диабет е 9% по-висока, 8% за хора с респираторни проблеми и 7,5% за пациенти с рак.
 

Noi.md


Четете още: Япония: Ефектът от коронавируса ще е по-тежък от този на финансовата криза
 

Коментари

Новини Варна