IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
16:55 | 3 април 2020
Обновен: 00:33 | 23 април 2024

Русия изпраща 11 самолета хуманитарна помощ и 87 медици в Сърбия

Руски вирусолози ще идентифицират заразени обекти и ще извършват дезинфекция на транспортни средства и сгради

По материала работи: Борис Проданов
Русия изпраща 11 самолета хуманитарна помощ и 87 медици в Сърбия

Русия изпраща 11 самолета медицинско оборудване и 87 медици за борба с епидемията от коронавирус в Сърбия, съобщи БТА, позовавайки се на източници от руското министерство на отбраната.
 

Планирано е да се извършат общо 11 полета от руското летище Чкаловский до сръбското Батайница. С тях самолети на на руската военно-транспортна авиация ще доставят 87 военни медици, специалисти вирусолози, както и специално медицинско оборудване и средства за защита.
 

Самолетите ще доставят и 16 броя военна техника. Руски вирусолози ще идентифицират заразени обекти и ще извършват дезинфекция на транспортни средства и сгради. Доставката на руската помощ започва от днес по нареждане на руския президент Владимир Путин, дадено след телефонен разговор със сръбския му колега Александър Вучич.

 

На 26 март сръбското правителство помоли Русия за помощ в борбата с новия коронавирус в рамките на споразумение между двете страни за сътрудничество в извънредни ситуации.

 

До 15 часа местно време вчера в Сърбия са регистрирани общо 1171 потвърдени случая на коронавирус и 31 смъртни случая.

 

Гърция забранява всякакви пътувания около Великден

 

 

Коментари

Новини Варна