IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
12:35 | 4 април 2020
Обновен: 03:54 | 2 март 2024

Забраняват лодките по каналите в Амстердам

Броят на починалите в страната достигна 1487 души

По материала работи: Ставри Таргов
Забраняват лодките по каналите в Амстердам

Общинските власти в Амстердам забраняват влизането на частни лодки в централните плавателни канали в града. Решението е част от мерките срещу новия коронавирус.
 
Властите се опасяват, че топлото пролетно време ще стане причина водните пътища в столицата да се запълнят с хора, предаде Асошиейтед прес.
 
Градската управа съобщи, че от неделя е забранен достъпът на частните лодки до мрежата от вътрешни канали в Амстредам в района на червените фенери. Решението е взето с оглед на опасенията, че мерките за социална дистанция ще бъдат нарушени.
 
Всеки, който бъде хванат да права с лодката си в тази зона ще бъде глобен с 390 евро.
 
Голяма част от живеещите в и около Амстердам притежават лодки, с които плават по каналите, отбелязва АП.
 
От тази неделя в този район ще имат право да влизат само служебни плавателни съдове.

 

Рестрикциите ще бъдат наложени и за посещенията на градския парк Вондел. Влизането в него ще бъде забранено, ако започнат да се събират прекалено много хора.
 
Премиерът Марк Рюте призова хората да си останат вкъщи, въпреки че Нидерландия ще изкара първия си топъл уикенд за годината. Районните кметове имат правомощия да затварят места като плажове и паркове, за да се спре струпването на големи групи от хора.
 
Нидерландия не е поставена под пълна карантина, но баровете, ресторантите, музеите, училищата и университетите са затворени. Правителството призовава хората да си останат у дома и да спазват социална дистанция.
 
Днес Нидерландският институт за обществено здраве съобщи за 148 нови смъртни случая от коронавируса, с което броят на починалите в страната стана, съобщава БТА.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна