IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
14:36 | 5 април 2020
Обновен: 19:20 | 19 април 2024

Втори мигрантски лагер в Гърция под карантина

Рискът идва от заразен афганистанец

По материала работи: Пламен Янков
Втори мигрантски лагер в Гърция под карантина

Гърция е поставила под карантина втори мигрантски лагер тази седмица след като 53-годишен мъж в лагера е дал положителен резултат на тест за коронавирус, съобщи днес гръцкото министерство за миграцията, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА и Dnes.bg.
 

Заразеният афганистанец живее заедно със семейството си в лагера в Малакаса, където се намират още стотици други мигранти и кандидати за убежище.


Мъжът е прехвърлен в болница в Атина.


Установяването на лицата, с които той е бил в контакт, ще продължи, а агенцията за обществено здраве се опитва да проследи пътя на заразата с вируса.


В четвъртък гръцките власти поставиха под карантина лагера в Рицона в Централна Гърция, след като 20 кандидати за убежище дадоха положителен резултат на тест за коронавирус. Това беше първият мигрантски лагер в страната, засегнат от заразата с коронавирус.


Лагерът в Малакаса, на 40 километра североизточно от Атина, ще бъде поставен под карантина за две седмици, съобщи министерството, кото уточни, че полицейската охрана на лагера ще бъде подсилена. Лагерът започна да функционира миналия месец за настаняване на мигранти, пристигнали след 1 март, посочи министерството.


Четете още: Кралица Елизабет II със специално обръщание

Коментари

Новини Варна