IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
16:23 | 6 април 2020
Обновен: 18:43 | 9 април 2024

21-годишен румънец почина, след като 5 болници го размотаваха

Момчето потърсило лекарска помощ заради болки в корема

По материала работи: Ставри Таргов
21-годишен румънец почина, след като 5 болници го размотаваха

Момче на 21 години от Румъния е починало, след като е бил разкарван между пет болници в три града, съобщава информационният сайт Зиаре, цитирани от "Монитор".
 
Сабин Чурка от град Валений де Мунте, окръг Прахова, бил шофЬор на ТИР. Момчето се прибрало в Румъния на 7 март и 20 дни по-късно отишъл в болница заради болки в корема.
 
В продължение на четири дни младежът бил принуден да попълва формуляри за подозрения за заразяване с новия коронавирус вместо да бъде лекуван или поне попитан за други симптоми.

 

Момчето е препращано от лекар на лекар в пет болници в три града. В крайна сметка младият мъж, който съвсем скоро бил станал баща, починал от остър панкреатит в болницата в Къмпина.
 
Лечебното заведение е глобено със сумата от 30 000 леи, колкото е максималната санкция по закон. Инспектори на Дирекцията за обществено здраве разследват останалите четири болници в окръг Прахова.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна