IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
09:54 | 10 април 2020
Обновен: 00:41 | 23 април 2024

Първи случай на коронавирус в Йемен

Хуманитарни организации предупреждават за потенциално катастрофални последици, ако избухне епидемия

По материала работи: Борис Проданов
Първи случай на коронавирус в Йемен

Йемен съобщи за първи случай на новия коронавирус, предаде АФП, цитирана от novini.bg.
 

Според здравните власти в близкоизточната страна заразеният е бил диагностициран в южната провинция Хадрамаут, която е под контрола на международно признатото правителство на страната. Той получава медицински грижи и е в стабилно състояние.
 

Правителствената комисия за националното извънредно положение, която е председателствана лично от президента Абд Рабу Мансур Хади, увери, че са взети всички необходими мерки за избягване на евентуално разпространение на заразата.

 

Хуманитарни организации предупреждават за потенциално катастрофални последици, ако в Йемен избухне епидемия от новия коронавирус. Страната е опустошена от продължаващата пет години гражданска война между правителствените сили, подкрепяни от оглавявана от Саудитска Арабия сунитска коалиция, и поддържаните от Иран шиитски бунтовници хуси.

 

Вчера коалицията обяви едностранно прекратяване на огъня, за да може Йемен да се съсредоточи върху борбата срещу вируса.

 

Коментари

Новини Варна