IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
11:02 | 19 май 2020
Обновен: 01:38 | 23 април 2024

Трус от 5 по Рихтер уби двама в Китай

Земетресения са усетени в Япония и на о. Крит

По материала работи: Ставри Таргов
Трус от 5 по Рихтер уби двама в Китай

Земетресение с магнитуд от 5 по Рихтер разтресе снощи югозападната китайска провинция Юнан. Най-малко двама души са загинали, съобщават от агенция Синхуа.
 

 

Различните сеизмологични агенции определят различен епицентър на земетресението, съобщава Dnes.bg.

 

Според местните власти, трусът е бил в окръг Жаотун, където живеят 5,5 милиона души. Пострадалите са 13.
Китайският сеизмологичен център пък казва, че епицентърът е бил в окръг Цяоцзя, на дълбочина около 8 километра, а според геологическата служба на САЩ, трусът е бил с магнитуд 5,2, на 44 километра западно от Жаотун и на дълбочина 10 километра.

 

Земетресение с магнитуд 5,3 пък беше регистрирано днес в Североизточна Япония, но опасност от цунами не е обявявана, съобщи националното метеорологично управление, цитирано от ТАСС. Епицентърът на труса е бил край брега на префектура Фукушима, на дълбочина около 50 километра под океанското дъно.

 

Данни за пострадали и разрушения няма. Трусът е усетен в няколко североизточни префектури, както и в Токио.

 

В същото време земен трус с магнитуд от 5,8 беше регистриран и край гръцкия остров Крит, съобщи Геологическата служба на САЩ. Епицентърът е бил на 130 километра южно от островния град Ираклион, с население от 138 000 души, на дълбочина 10 километра.

 

И там няма информация за пострадали и разрушения.

 

Още новини от света на Dnes.bg

Коментари

Новини Варна