IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
16:55 | 30 май 2020
Обновен: 01:47 | 23 април 2024

Палави маймуни откраднаха кръв, заразена с коронавирус, в Индия

На видео се вижда как едното животно дъвче комплект за взимане на кръв

По материала работи: Ставри Таргов
Палави маймуни откраднаха кръв, заразена с коронавирус, в Индия

Маймуни, които влизат "с взлом" и открадват малко храна, не са нещо необичайно в Индия. Както и да нападнат човек, който носи храна по улицата.

 

Но понякога животните могат да сторят и голяма беля в опита си да намерят нещо за хапване. В индийския щат Утар-Прадеш няколко маймуни нападнаха лаборант и взеха кръвни проби от различни пациенти. По-страшното е, че те са на хора, за които се предполага, че са заразени с коронавирус.

 

Маймуните взели пробите и избягали, пишат от вестник India Today. Инцидентът се е случил в медицинския колеж Меерут, а лекарите се опасяват, че ако сред пробите е имало заразена с COVID-19 кръв, вирусът може да се предаде на маймуните. Пакостниците не за пръв път отмъкват нещо от лабораторията.

 

Индийските медии разпространиха видео, на което се вижда как една от маймуните дъвче откраднат комплект за взимане на кръв.

 

От полицията съобщават, че са започнали разследване на инцидента, а горските крадци все още не са заловени, съобщава Dnes.bg.

Коментари

Новини Варна