IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
14:49 | 4 юни 2020
Обновен: 19:55 | 24 март 2024

Германия стимулира икономиката си със 130 млрд. евро

Това са част от мерките след кризата от коронавируса

По материала работи: Ставри Таргов
Германия стимулира икономиката си със 130 млрд. евро

Германия отпуска 130 милиарда евро за стимулиране на икономиката, силно засегната от пандемията, заяви канцлерът Ангела Меркел.


Съгласно широкообхватните мерки, описани в документ от 15 страници, ДДС ще бъде временно намален, семействата ще получават по 300 евро за всяко дете, докато тези, които купуват електрически автомобили, ще получат правителствена отстъпка до 6 000 евро.

 

"Размерът на пакета ще достигне 130 милиарда евро за периода 2020 до 2021 г., 120 милиарда от които ще бъдат поети от федералното правителство", каза Меркел, цитирана от БГНЕС.

 

Отбелязвайки, че милиони служители в Германия са назначени на по-кратко работно време, Меркел каза, че случващото се "показва колко крехко е всичко и защо трябва да успеем да дадем тласък на икономиката, за да могат да се осигурят работни места".

 

Новата програма е над мащабния спасителен пакет от 1,1 трилиона евро, вече договорен през март, включващ гаранции за заемите, субсидии и подобрена програма за по-кратки работни часове, за да се избегнат съкращения на работни места.

 

Още новини от света на Dnes.bg

Коментари

Новини Варна